sista arbetsdagen för det här året har varit relativt lugn. har haft många av de gamla jobbarkompisarna runt mig idag, och fått sitta en hel timme i personalkontrollen med en av favoriterna. rasterna har också fungerat bra. skönt med en bra jobbdag innan en ledighet.
ungefär nångång vid tio idag på förmiddan insåg jag att mer än halva arbetsveckan hade gått. med mina arbetstider är det inte så långt kvar på arbetsdagen så dags. denna veckan jobbar jag bara tre dagar. värsta lyxen. ska bli jätteskönt med fler sovmorgnar, vänner över för att fira nyår med vår stora familj och mera yogaträning med mannen och gf. flera dagar i rad. hur mysigt som helst.
...att ta ett foto varje dag under hela 2010. ska bli kul att se om det lyckas. har micklat lite med mobilen under kvällen och kan nu enkelt och smidigt fixa in bilder på en specialblogg via den.
här hittar du den.
utmaningen kommer från gf och en av hennes kompisar. nu är vi fem, mannen och ännu en kompis till gf har också nappat.
plogbilars misslyckanden kan bli någon annans lycka. igår när vi skulle parkera gf's lilla söta blå bil, insåg jag till fullo mängden snö jag lovat skotta bort. en hel massa faktiskt. som snöröjarna råkat lägga på lite lite fel ställe. på typ hennes parkeringsplats... det tog en halvtimme att ta skotta bort. men det gör mig lycklig att skotta snö. för att jag kan. för att kroppen klarar av det, även om jag har lite träningsvärk idag. för att hon blev så glad. och såklart för att det går att regga som träning.
jag har en syster. många mil söderut. betydligt yngre än jag, men det spelar inte så stor roll nu när vi är vuxna båda två. även om vi är på helt olika platser i livet är vi ändå på samma nivå ibland. hennes hus är sålt, en lägenhet är köpt. nära nära. men ändå inte alltför nära. en månad kvar tills hon flyttar, och jag längtar.
eller tja. förmiddagsyoga. alla tre. ler. mannen och jag yogar tillsammans de dagar det fungerar. jag jobbar tidiga morgnar. han yogar oftast innan han lämnar det lockiga lilla trollet i skolan. gf har precis börjat yoga, men känner igen många av ställningarna från aikidon från förr. hon fick en yogamatta av ungarna i julklapp. ler. precis som jag. min kropp behöver två mattor, det är lite tufft med hårda golv. jätteroligt att yoga ihop. verkligen. gör väldigt väldigt gärna det fler gånger.
ett sött litet lockigt troll, en sju åtta år sådär, sitter i soffan i sin nya julklappströja och sprattlar samtidigt som han ger instruktioner till söta gf när de spelar hans nya wii-spel, marionånting. otroligt engagerad, vill gärna lära henne. alla utom jag har druckit kaffe/läsk och ätit semlor. eftersom jag inte är så förtjust i just mandelmassa, åt jag hellre upp sista skivan av saffranssockerkakan till min saft. den är riktigt god, och den känns väldigt jul. sitter i morgonrocken och väntar på min tur i duschen, bara jag kvar. vi har sovit länge idag, och ätit en långsam mysig frukost tillsammans innan vi tre vuxna tränade yoga tillsammans för första gången. najs.
vid ett trångt köksbord sitter vi hela familjen, alla sex, och äter hemmagjord pizza. alla har fått välja fyllning, inom rimliga gränser. vi är några som testar att ugnsbaka ett ägg ovanpå våra pizzor. testat, kommer nog inte att testa igen. utom barn två som tyckte det var en god idé. ler. han gillar att testa knäppa matkombinationer. ska bli skönt att komma i säng, i morgon bitti är det dags att yoga alla tre för första gången. både hon och jag har fått nya yogamattor i julklapp. riktigt bra.
det blev en något annorlunda jul i år men nu är äntligen familjen samlad. svärföräldrarna och svågern har varit hos oss några dagar, men åkte hem i förmiddags. gf som har jobbat på julaftonsnatten och firat med sin familj, har äntligen kommit hem till oss andra nu på eftermiddan. jag sitter och myser och skriver i skenet från granen och alla stjärnorna medan hon, mannen och våra tre barn spelar carcassonne. det som är kvar av julgodiset verkar gå åt idag. nu är det jul.
en blogg.... en blogg som kommer att vara ganska öppenhjärtig men ändå inte utlämnande.