Den första lediga dagen av många, avslutas med en tuff yogakväll i Vaxholm. Kundalini... länge sen, och det känns i kroppen. Tuff kriya. Urtuff. Vi är tre, och relativt ojämna. Det känns bra att klara av allt jag föresatt mig, intill sista grodan. Avslutas med ett över tjugo minuter långt mantra. Galet jobbigt, men underbart skönt att sugas in i virvelströmmen av bra känsla som trycker undan jobbiga tankar och löser bort en del oro.  Långsamt lägger jag mig ner efteråt, känner in vibrationerna i varje nervbana. I morgon bitti är det kundalinimorgon.
Två dagar kvar till två semesterveckor. Sommaryogan och kärlek har hållt mej ovanför vattenytan i veckor. Ser fram emot lediga dagar. Kundaliniyoga i helgen för mannen som gjort stenskulpturen. Ler. Bra känsla.
Rötterna i jorden, med hjärtat mot himlen, hämta kraft från universum... dagens yogapass i roddarhuset ger min kropp vad den vill ha. Rörelse och lugn.
En ny upplevelse och en gammal insikt väcks till liv. Roddarhuset i Vaxholm, planerat ett kundalinipass som visade sig vara ett yinpass. Spännande långa asanas, musklerna var ganska hårt ansträngda av helags, av halvara med besvärande kramp, av en utmattad fibrokropp efter två jobbpass... men åh så nyttigt för själen. Efter bästa förmåga, att inte sträcka så det gör ont och med välmenande kuddar som hjälp, lyckades jag slappna av och bara sjunka in i mig själv. I en fantastisk lokal, ett galleri fullt av rolig glaskonst, lyckades jag tränga bort världen utanför och titta på tomheten förra nattens och dagens diskussion medfört inuti mig. Orken till att le är fortfarande borta, men rynkan i pannan har slätats ut. Jag klarar mig själv, och behöver egen tid för att orka. Stark, och envis. Med blicken långt borta för att kunna vara nära.











Längtan har varit stark, starkare än jag förstått.
Bergstoppar, snö, fjällbäckar och pinade fjällbjörkar.
Jag, uppväxt i söder, med en rot i Jämtland. Undrar vad arvet morfar lämnade i min dnaspiral spelar för roll. 
Tårade ögon i vinden utanför bilen.
Andas. Andas. Djupa andetag
Nästan nästan hemma. Det är sååå vackert.
Längtar till vandringen i morgon, efter en natt i tält, tätt bredvid mannen.