Min underbara, fantastiska unge. Sommarlovets sista dag. Det skär i hjärtat när han frågar: "Mamma, kan du hjälpa mej att ta av mitt nagellack på tårna?" Han börjar åk6 i morgon, och de förstår helt enkelt inte. Att killar kan ha långt hår, nagellack och inte tycka om fotboll... Han är ganska tuff, rätt cool och spelar trummor. Det är väl inga killar som har nagellack? Jo. Speciellt hårdrockare. Oavsett, är det okej att måla naglar. Oavsett. #genus




Semestervik och a-kassa snarare.
Hårt arbete i trädgården, en barnfri månad, en semipride, ett bröllop, rätt många löprundor, alldeles för få dopp i havet. Fått lite färg, utan att bli rödbränd.
Känns bra.
Ser fram emot vanliga vardagar, scoutmöten, skoldagar, stockholmsresor, zumbaträning, löpartävlingar, bokmässa, träning i källaren, omarbetning av trädgårdsland och många nätter på Pixies arm.
Den ständiga känslan av att inte duga till, att inte orka, att vara för tjock, arbetslös och ful, den jobbar jag med.
Varje dag.

Stark och vacker

Jag sitter och lyssnar på regnet.
Många mil bort rasar en eld i skogen. Det är människor som mister sina minnen, sina ägodelar och sin tillit. Jag är tacksam över detta regn, trots att vi väljer att inte åka till stranden, och trots att jag älskar solen.
Det blir inget murbyggande eller plattsättning idag.
Ingen klippt gräsmatta heller, faktiskt.
Regn betyder liv. Växterna får sitt och luften blir lättare att andas.

Inatt har jag varit vaken länge, som en förberedelse inför nästa natt.
Jag tvekar.
Det är tänkt att jag ska jobba, hoppa in för en medarbetare vars hjärta inte pallade med riktigt och som nu inte jobbar natt längre.
I morse ringde telefonen, det visar sig att vi är två som fått frågan, och att vi båda tackat ja till detta nattpass.
Vi kan komma båda, den andre kommer oavsett. Det är här min tvekan kommer in. Är det värt en trasig natt till, och en halv dag, när jag inte behövs?
Jag avvaktar och bestämmer mig senare, nu när jag har valmöjligheten.
Försöker tänka positiva tankar om strulputtarna som dubbelbokat.
Det är svårt.
Mycket.