Jag letade egentligen efter helt andra bilder, när jag snubblade över de här. Det är tidiga bilder på huset, och trädgården.
I augusti har vi bott här i tre år. Det har hänt rätt mycket, både i själva livet, inuti huset och i trädgården.

1. Fyra pallkragar? Ojoj. När vi flyttade in, fanns det två höga tujor här på baksidan, och det var väldigt mörkt. Nu finns det sju pallkragar i den delen och ett fågelbad på stubben från den ena tujan. De två odlingslådorna som Pixien byggt denna hösten, och som står mot andra grannen, får snart sällskap av de tolv stora och sex mindre som väntar i uterummet. De väntar på att snön ska försvinna och marken bli mjukare.

2. Muren. I år ska den bli klar. Det har jag bestämt. Ok?

3. Well. Björken är borta. Hallonen är flyttade till framsidan.

4. Samma björk. Där skottkärran och plommonträdet står, finns just nu ett växthus. Det byggdes en mur förra våren, och odlades i det där gratisfyndet redan den säsongen.

5. Den nedre bilden hamnade på nätet med texten "om tre timmar är det vårt!" Det har bytt utseende rejält här, och mer ska det bli. Vi har hittills tagit ner åtta träd, och rabatten vid stenmuren har tömts på stickiga buskar och fyllts på av perenner. Dörren är vit. Skorstenen har fått en huv. Grunden har fått dränering. Annars är det mest inuti som huset har fixats till med färg och tapeter förutom en massiv badrumsrenovering.

Psssst.
Ser du hur tomt det är på gårdsplanen, bejbi?

Det är många timmars slit mellan de här bilderna och nutid. Mer kommer det att bli. Varje timme är guld värd och även om det kostar så är det en rätt billig terapiform. Dessutom produceras lite ätbara grejer.

Win win.

Comments (0)