Ibland?
Ibland blir det bättre än jag trodde. Det här med att göra eget
knäckebröd var roligt och engagerade hela familjen. Såg receptet,
ville prova, insåg efter lite funderande att pastamaskinshelvetet hade
blivit kvar i Sthlm vid uppbrottet.
Igår kom den med tåget till hholm, och här får den stanna!

Recept:
25 g jäst
3 dl vatten
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
1 msk olja
1 dl boveteflingor
1 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl + till utbakning
Fröblandning:
blå+vita vallmofrön och salt
samt linfrön.

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda jästen i ljummet vatten, tillsätt sirap, salt, krydda, olja,
flingor och rågmjöl. Tillsätt vetemjöl tills den är smidig.
Jäs till dubbel storlek.
Knåda smidig.
Dela i fyra delar, och varje bit till åtta. Doppa degen i fröblandningen.
Ställ in pastamaskinen på tjockaste och kör den några gånger tills det
näst tunnaste.
Dela med en pizzaskärare och lägg degstrimlorna på bakplåtspapper och
grädda i ugnen i några minuter.
För vara torrt. håller ca 1 månad

Comments (0)