Söndag.
Ingen vilodag hos oss direkt.

Söndag är skrotsöndag, oftast.
Idag fyndade jag en oljetunna, en stol och ett bord.
Möblerna har Emrik rengjort med såpa, och de behöver skrapas fria från färg. I sinom tid, kommer de att bli vita. Såg potentialen i dem direkt, det var en glad överraskning. Letar ff efter en soffa i samma stil, till rimligt pris.

Det har varit riktigt varmt härhemma, stundom vindstilla. Solskydd på, Filippa, jag lovar!
Jag grävde fyra hål till pionerna, mer sten än jord. Stenarna hamnar som ett vattenfall ovanför de nyaste blåbären, där är en lutning på ungefär 45 grader.
Vi pausar i skuggan, och Ronja har fått mycket vatten idag.

Pixies tulpaner har äntligen slagit ut. Det känns som om allt skyndat på en aning idag, och växthusets automatiska lucköppnare har fungerat.

Vi har påbörjat vårstädningen i uterummet. De två grå bokhyllorna som stod i köket har fått flytta ut, tillsammans med den tredje som stod i arbetsrummet. Det blir riktigt snyggt!

Det är för övrigt inte helt enkelt att flytta pioner. De två som stod ivägen, var svåra att få upp. Jorden, eller gruset, som de stod i ville inte riktigt släppa taget. Inte gräset och ogräset heller. Orken tog slut, så bara en av två nya kom på plats. De nya är vita, en av de gamla är rosa. Den andra har inte blommat sedan vi flyttade hit. Vi får se om de tar sig.

Comments (0)