I ett dis lämnar vi Thailand. Solen är på väg upp. En trött sol. Vi är också trötta, har bara sovit ett par timmar. Det var med tunga fötter jag klev in i taxin utanför hotellet mitt i natten. Det har varit en helt fantastisk vecka. Lata varma dagar utan vardagsvärken. Hemma väntar jobb på ännu en ny plats efter omorganisationen, ett förråd som behöver gås igenom, livsavgörande beslut som måste tas, pappersarbete m skilsmässan och snöblandat regn.
Jag längtar efter mina barn, men också efter det salta havet mot strandkanten. Där det var skönt att springa tidigt på morgonen, promenera, bada, sova under parasollet. Hettan, vindens svalka, vattnet. Vi hann med några sovmorgnar, att gå omkring på marknad, ett tempelbesök och en eftermiddagstur till en ö med snorkling, vackra fiskar och koraller. Strand varje dag. Vi har ätit god vällagad mat till överkomliga priser, och druckit knäppa drinkar. Vänliga ansikten och igenkännande leenden. En mysig, fantastisk, underbar semester.
Vi har med oss fina saker i bagaget, både till oss själva och barnen och vi lärde oss att undvika närgångna försäljare. Ryggen som var trasig redan innan, for ganska illa i flygstolen dit, i solstol och i sängen på hotellet, men de många promenaderna i sanden i strandkanten, simturerna och händerna på Nin Massage gjorde underverk.
Jag vill hem, samtidigt som jag vill tillbaka.
Det är en skakig resa, det är svårt att sova. Men jag hittar lugnet inom mej och känslan av vågorna finns kvar i kroppen.

Comments (0)