Jag försöker köpa så ekologiskt och bra fiskat jag har pengar till. Så jag blir glad av tydliga markeringar på fisken. Den här rätten är het, ta mindre currypasta om du inte gillar starkt.

1 tomat, finhackad utan kärnor
2 charlottenlökar, finhackad
nåt grönt, vi tog några broccoliblad
2 tsk röd currypasta
riven muskot
gurkmeja
olja

1/2 lime, pressad
svartpeppar
salt
400 g vit fisk i kuber
300 g skalade räkor
300 g calamare i centimetertjocka ringar
1 dl vatten
buljong/fond
fisksås

Blanda den vita fisken med limejuice, salt och svartpeppar. Låt det stå o dra lite.
Hetta upp oljan i en djup stekpanna eller en wook. Lägg i finhackad lök, tomat, currypasta, muskot och gurkmeja. Låt fräsa/puttra lite. Lägg i det gröna, fräs lite till.
Lägg i den vita fisken, efter en stund räkor. Låt det puttra runt. Lägg i calamare, bräsera.
Slå på buljong och vatten, låt det sjuda tills fisken är klar.

Vi åt med grönsallad. Ungarna fick spagetti.
Glad storkille har med sig resterna till matlåda idag.

Ursprungsreceptet kommer från Laga gott med lite kolhydrater- Läsförlaget

Comments (0)