Bönor. 
Vår äldsta kille gillar bönor. 
Det finns oftast färdigkokta såna i plastpåsar i vår frys. Att koka själv är både billigt och miljövänligt. Men annars går det självklart att köpa färdigkokta. Både på burk och i pappförpackning. Att alltid ha färdiga bönor hemma är praktiskt, det går fort när man ska laga mat då. Jag köpte Jakobs hälsokök, mat på en kvart med familjemetoden av Jakob Weimar, och har sedan dess anammat hans idéer stundtals. Han har en hel del bra grejer, både i den boken och på bloggen han har tillsammans med andra. Följ gärna @fabfamilyblogg på twitter.

Olja/smör/ekologiskt kokosfett
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kidneybönor
1 pkt krossade tomater
Salt

Hacka löken. Smält fettet och låt kryddorna få smak i pannan. Lägg i lök, låt den bli mjuk och pressa ner vitlöken. Innan vitlöken bränns vid, lägg i tomaterna och koka upp. Lägg i bönorna och koka en stund så de blir varma och lite mosiga. 

Ät som tillbehör eller som ensamrätt med sallad. Så enkelt. Så gott. 





Comments (0)