Goda och grova. Doften i detta kök?
Sanslös.
Ugnstemperatur 200 grader.
1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
0,25 dl olja
1 msk salt
1 msk brödkrydda eller fänkål
5 dl rågsikt
5 dl grovt rågmjöl
typ 3 dl vetemjöl
Smula jäst och blanda med vatten, olja och salt.
Blanda i rågmjöl, rågsikt och så mycket vetemjöl att det slutar klibba.
Blanda i rågmjöl, rågsikt och så mycket vetemjöl att det slutar klibba.
Jäs en halvtimme.
Knåda smidig. Forma två avlånga rullar, och skär bullar.
Doppa bullarna i lite grovt rågmjöl på en tallrik.
Jäs bullarna på en plåt en halvtimme.
Grädda dem mitt i ugnen, tills de ser färdiga ut. Beror på ugn, hur lång tid det tar.
Svalna på galler under bakduk.
Comments (0)