Ingredienser:
Olja/ smör/ekologiskt kokosfett. Ta en rejäl klick. Typ 20-25 g. Vi brukar blanda smör och eko-kokosfett.
1 tsk garam masala, minst.
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
500 g kycklingbröst i lagom stora bitar. Vill du ha kycklingklubbor, ta mera viktmässigt.
½ tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
salt
3 dl kokosmjölk

Jag försöker hacka allt innan jag börjar, om vi inte är flera i köket som hjälps åt. Det är lätt att det händer oförutsedda grejer på spisen, om jag vänder ryggen till ;)

Hacka löken i så små bitar du vill.
Skär kycklingen i 2 cm stora kuber.
Vitlök smakar lite olika beroende på hur man delar den, i den här grytan pressade vi den.
Riv ingefäran.

Hetta upp en del av fettet i en djup stekpanna eller wok. Lägg i garam masala när fettet smält, det ger mera smak.
Lägg i löken och låt den bli mjuk. Blanda ner ingefära, vitlök och kokosflingor. Låt det fräsa, bli mörkt, men inte bränt. Lägg det åt sidan, det ska mixas när det svalnat lite.

Hetta upp mer fett i pannan. Lägg i chilipulver och gurkmeja. Lägg i kycklingen och stek den nästan färdig. Salta.
Rör ner den mixade lök- och kokosblandningen och kokosmjölken. Låt det koka ihop en stund tills kycklingen är helt klar.

Vi åt en böngryta till, och grönsallad. Om du äter ris, är det väldigt gott till.

Receptet är lite moddat, men ursprunget kommer från boken snabblagat indiskt av Monisha Bharadwaj, B. Wahlströms förlag.


Comments (0)